Waarom sex veel meer is dan dat ene


Wat in het algemeen onder sex verstaan wordt is maar een klein deel van iets véél groters. De handelingen die we sex noemen komen voort uit sexuele energie. Sexuele energie is de sterkste energie die we als mens hebben. Het is een oer-energie die ons drijft. Daarom wordt sexuele energie ook wel levensenergie genoemd. Met deze energie verricht je niet alleen maar sexuele handelingen. Het is precies dezelfde energie waardoor je zin hebt om je bed uit te komen, aan het werk te gaan, creatieve dingen te doen, met anderen samen te zijn, erop uit te gaan, te genieten van de natuur, muziek, spel, beweging en alle kleine en grote dingen in het leven. Het is een actieve en scheppende soort van energie. Als die volop door je heen stroomt heb je het gevoel dat je voluit leeft.

Teveel aandacht voor ‘dat kleine stukje sex’

In onze maatschappij is er een enorme focus op de geslachtsdaad en klaarkomen. Dit wordt ook direct gekoppeld aan het grote geluk en genieten. Zo lijkt het alsof alleen dat ‘kleine stukje sex’ je volmaakt gelukkig kan maken. Daarmee wordt totaal voorbijgegaan aan al die andere uitingen van sexuele energie die je happy maken. Zoals de vogel die je hoort fluiten, de wind die door je haren wappert, op een terrasje van de zon en een drankje genieten, iets moois creeren, in een flow aan het werk zijn, een goed gesprek met een vriend(in) hebben enz. De uitingen van sexuele energie zijn eindeloos.

Heel veel van dat ‘kleine stukje’ maakt je ongelukkig

Het klaarkomen is dan wel één van de krachtigste sexuele sensaties, maar tegelijkertijd ook één van de allerkortste belevenissen. Heel veel klaarkomen leidt ook niet tot een sterkere sensatie of meer geluksgevoel. Sterker nog: het leidt eerder tot verslaving en depressie dan tot meer genieten en voldoening. Klaarkomen kost namelijk heel veel van je sexuele- of levensenergie. Als je dit overmatig doet leidt het tot een verspilling van je levensenergie die ten koste gaat van andere dingen die je in het leven graag wilt doen.

We hebben in onze maatschappij sex tot een ‘prestatie’ verheven. Iets waarin je kunt en misschien wel ‘moet’ scoren. Waar je doelgericht op af en naar toe moet gaan. Maar net als alle andere doelen die je kunt bereiken, maakt het bereiken van een doel op zichzelf niet gelukkig. Ieder groot en sterk doel kan een enorme kick geven als je die bereikt. Maar die ‘high’ verdwijnt meestal ook weer snel. Als je dat niet accepteert en ‘high’ wilt blijven, ontmoet je gegarandeerd ook de ‘low’ gevoelens van leegte, eenzaamheid en zinloosheid.

Hoe kun je optimaal van je sexuele energie genieten?

Als je voluit leeft met alles wat je in je hebt, maak je het meest optimaal gebruik van je sexuele- of levensenergie. Wanneer je iedere dag zin hebt om op te staan, je talenten ontplooit, werk, hobby’s en bezigheden doet die je voldoening geven, mensen om je heen hebt die betekenisvol zijn etc. Op die manier zul je het grootste geluksgevoel ervaren.

Dat ‘kleine stukje sex’ is dan één van die ‘kersen op de taart’ van het leven. Ook kan dat ‘kleine stukje’ uitgebreid worden tot veel langer en intenser genieten wanneer je niet meer zo gefocust wordt op klaarkomen. Bijvoorbeeld door veel meer van jezelf en je partner te genieten door strelingen en massage. Echte aandacht voor jezelf en elkaar. Aandacht voor het hele lichaam. Alle tijd nemen en aandacht schenken aan een fijne omgeving met bijv. mooie muziek, (kaars)licht, een fijn gesprek, lekker eten en alles wat je prettig en sensueel vindt.

Heb je om te genieten van sexuele energie een partner nodig?

NEE!
Sexuele energie = Levensenergie
Jouw Levensenergie > daar ben JIJ alleen eigenaar van.
JIJ bent dus ook echt de enige die jouw levensenergie kan besturen. Je wordt alleen geboren en je gaat alleen dood.
Je levensenergie krijg je mee bij je geboorte en dooft uit als je sterft. (afgezien van of je gelooft dat je meerdere levens achter elkaar kunt leiden). Jouw levensenergie is dus hoogstpersoonlijk. Die kun je niet overdragen op een ander. Een ander kan die ook niet voor jou besturen, zelfs niet als je je stuur afgeeft. Jij bepaalt voor 100% wat je ermee doet. En als je een ander dit laat bepalen, dan is dat ook jouw keuze. Ook als je je hier niet bewust van bent.
Jij hebt de macht of je je leven ten volle wilt leven of wilt verspillen. Jij bepaalt hoe je opstaat en een dag begint. En ook hoe je die weer afsluit. Jij bent de eigenaar van je dag, je week je maand, je jaar, je leven. Jij bepaalt wat je in het leven doet en met wie je dat deelt.

Sex met een partner wordt leuker als je je eigen sexuele energie bestuurt

Voordat je nu denkt dat deze Blog een pleidooi is om nooit meer iets met een partner te doen kan ik je geruststellen. Als je heel bewust met je levens- of sexuele energie omgaat, kun je nog véél meer genieten wanneer je sensuele of sexuele dingen met een partner deelt. Vooral als je partner zich hier ook van bewust is. Dan kan 1 + 1 gemakkelijk 3 of meer worden.

Zelfs als je een extatische ervaring hebt met een partner, is het nog steeds je eigen sexuele- of levensenergie die je ervaart. En je partner ervaart tegelijkertijd de zijne of hare. Het kan dan lijken of je helemaal samensmelt. Dat je één bent. Dat je verbonden bent met alles, ook met hogere machten en krachten. En dat is ook zo. Maar ook zonder partner kun je dit extatische gevoel beleven en dat kan op vele manieren: bijv. door in de natuur te zijn, helemaal opgaan in muziek, hobby, werk, genieten van je kinderen of iets anders. In wat voor omstandigheden je ook bent en of je wel of geen partner hebt, je kunt altijd 100% genieten van je sexuele energie.

PS Volg ook mijn Gratis Online Training. Meld je hier direct aan.

2 antwoorden op “Waarom sex veel meer is dan dat ene”

  1. Dankjewel! Wat een fijn en verhelderend artikel. Het haalt ook het alleen leven/zijn helemaal uit de “zielige” sfeer, die ik er stiekem toch nog steeds aan toe dicht…. Programmering…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *